Brněnský dort

5. květen 2011 | 16.18 |
blog › 
Dezerty › 
Brněnský dort

Ačkoliv jsem se trochu bála jak pečení trošku složitějšího Brněnského dortu dopadne, nakonec jsem byla mile překvapena, zvládla jsem to a chutnal báječně! Zkuste ho také ...

Letos jsme si s mamkou pekly dort navzájem, posuďte jak se nám to povedlo (musím říct, že byly oba výborné, tento recept všem moc doporučuji všem doporučuji)

Recept na dort s postupem naleznete zde -> www.peceni.info/brnensky-dort - postupovala jsem přesně podle tohoto receptu, jen jsem ještě přidala dovnitř 2 vrstvy marcipánu a ovocnou marmeládu (skládala jsem na sebe - půl tmavého korpusu-marmeláda-tenký plát marcipánu-krém-roláda-krém-tenký plát marcipámu-marmeláda-druhá půlka korpusu)

Návod na zdobení bílého dortu :

Potřeby :

  • 2x bílá cukrářská poleva
  • tmavá cukrářská poleva
  • bílá marcipánová hmota
  • namleté ořechy
  • krém (viz. recept)
  • folie

Postup :

  1. Vršek dortu polijeme bílými polevami a necháme ztuhnout.
  2. Připravíme si tmavou polevu a nějakou pevnou folii. Z polevy vytváříme na folii filigránky-lístky(viz foto). Necháme je ztuhnout a pak je kledeme na dort(přilepujeme je vždy trošičkou polevy).
  3. Z tmavé polevy uděláme doprostřed dortu "čmáranici" (viz fotka) a pak ještě z marcipánu vytvarujeme růži a lístky, které dáme doprostřed čmáranice.
  4. Nakonec, když je vše zaschlé, pomažeme boky dortu (které jsme také mohli obalit marcipánem) krémem a posypeme ořechy.

Výsledek :

brněnský dort

a tady ještě dort co pekla maminka mně :

brněnský dort 2

autor bílého dortu : Jitka Benešová

autor tmavého dortu : Alena Benešová

foto : Jitka Benešová

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.5 (12x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář