17. červenec 2009 | 14.13 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Osvěžte se v horkých letních dnech výbornou domácí zmrzlinou...
Potřeby :ovoce (maliny, černý rybíz, červený rybíz, borůvky,...), zmrzlinové kornoutky, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, mixér
Postup:
- Ovoce rozmixujeme a podle chuti osladíme. Ušleháme šlehačku a promícháme ji s rozmixovaným ovocem.
- Rozpustíme čokoládu na vaření. Zmrzlinové kornouty umístíme tak, aby se nám dobře plnily (např. do držáku na vejce, který bývá v lednici). Do každého kornoutku dáme trochu roztopené čokolády na dno a poté naplníme kornouty připravenou ovocnou směsí.
- Nakonec zmrzlinu dozdobíme trochou čokolády ovocem a necháme ji ztuhnout v mrazáku.
! DOBROU CHUŤ !
! tip ! Můžete vyzkoušet také stejný recept bez použití šlehačky
Výsledek :



Autor : Alena Benešová
foto : Jitka Benešová
Zpět na hlavní stranu blogu