25. únor 2009 | 21.54 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Potřeby (na 2 štrůdly) : balené listové těsto, 4 jablka, skořice, cukr krystal, strouhanka, (rozinky, ořechy,)
Postup :
- Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme (těsto by mělo být po rozválení co nejtenčí).
- Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva).Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
- Posypeme skořicí a cukrem.
- Těsto zavineme a tím vytvoříme štrůdl. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C)
! TIP ! Výborný je také štrůdl, který po rozkrájení zalijete vanilkovým pudingem.
Výsledek :


text : Jitka Benešová
foto : Jitka Benešová
Zpět na hlavní stranu blogu