18. únor 2009 | 17.41 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Uvařte si guláš bez masa...
Potřeby (6 porcí) : 15 brambor, 1 cibule, 1 marinované tofu (nebo klaso), sůl, sladká paprika, majoránka, olej
Postup :
- Brambory oškrabeme a nakrájíme na kostky.
- Dáme vařit vodu (asi 1l nebo 1,5l), cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Do velkého hrnce dáme rozehřát olej. Na rozehřátý olej nasypeme nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku, nakrájené brambory a zalijeme horkou vodou. Osolíme. Hrnec zakryjeme poklicí a guláš vaříme 15-20 minut.
- Jakmile jsou brambory měkké (uvařené), vypneme vařič.
- Do guláše přidáme majoránku a brambory mírně rozmačkáme.
- Tofu vybalíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do guláše.
- ...A hotovo !
! DOBROU CHUŤ !
!tip! guláš po dovaření nezakrývejte poklicí, guláš by zřídl
!tip! guláš bude dobrý (možná ještě lepší) i další den (uleželý)
!tip! tofu koupíte v prodejnách zdravé výživy, ale i v nekterých hypermarketech

Výsledek :

text : Jitka Benešová
foto : Jitka Benešová
Zpět na hlavní stranu blogu