3. únor 2009 | 19.03 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Výborný a roztomilý dort ocení zvláště děti
Potřeby : těsto 3 vejce, 175g cukru, 3 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 1 špetka soli, 200g polohrubé mouky, 150g měkkého másla, 50g půlených mandlí, 100g čokoládové polevy (nebo 1 čokoláda na vaření), marmeláda, lentilky
náplň 1l mléka, 2 čokoládové pudingy, 100g másla, 100 - 150g cukru, 1 vanilkový cukr
Postup:
!!! mandle spaříme horkou vodou oloupeme a napůlíme
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100g cukru. Utřete 3 žloutky, 75g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh z bílků a prosátou mouku, těsto opatrně obracejte vařečkou.
- Těsto pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Seřízněte do požadovaného tvaru ježka a nařežte vodorovné pláty (3), které potřeme marmeládou.(těsto)
- Uvaříme puding (podle návodu na obalu)přidáme valnilkový cukr(puding musí být hodně hustý) a zamícháme do pudingu máslo. (náplň)
- Krémem potřeme piškotové pláty a ,,ježka" znovu sestavíme.
- Rozehřátou čokoládovou polevou(čokoládou na vaření) polijeme ježka a než čokoláda ztuhne zapícháme do něj mandle(bodliny) a lentilkové oči a čumáček.
Dobrou chuť !
Výsledek:

Na motivy kuchařských knih
foto : Jitka Benešová
Zpět na hlavní stranu blogu