Rybízový koláč

9. červenec 2010 | 10.11 |
blog › 
Dezerty › 
Rybízový koláč

Úplně jednoduchý, rychlý a hlavně výbornýkoláč ...

Potřeby : 4 vejce, 6 Pl oleje, 6 Pl polohrubé mouky, 6 Pl cukru, 1/4 prášku do pečiva, posýpátko (drobenka-cukr, mouka, máslo), černý a červený rybíz

Postup :

  1. V míse rozšleháme vejce, olej a cukr.
  2. Přidáme mouku a kypřící prášek a pořádně zamícháme.
  3. Směs vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech.
  4. Posypeme vrstvou ovoce.
  5. Nakonec posypeme posýpátkem a dáme péct do mírně předehřáté trouby.
  6. Pečeme "do růžova" (cca. 20min.)

! tip ! před podáváním můžeme zlehka pocukrovat

Výsledek :

koláč

autor :Jitka Benešová

foto : Jitka Benešová

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.67 (3x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář