18. červen 2010 | 19.53 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Léto už klepe na dveře a osvěžující roláda s čerstvými jahodami určitě přijde vhod...
Potřeby : 5 vajec, 120 g cukru krupice, 25g kakaa, 2 smetany ke šlehání, 250g jahod, 1 vanilkový cukr
Postup :
- Vejce s cukrem šleháme šlehačem, dokud se objem neztrojnásobí.
- Pomalu přidáváme kakao (proséváme cedníkem) a pomalu promícháme.
- Směs nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 15 minut.
- Po vytažení z trouby necháme zchladnout a srolujeme (i s pečicím papírem) do tvaru rolády.
- Smetany ušleháme, přidáme nakrájené jahody a vanilkový cukr.
- Rozmotáme roládu, odstraníme papír, pokryjeme šlehačkou s jahodami, opět smotáme a necháme v lednici vychladit.
Výsledek :

autor : Klára Benešová
foto : Jitka Benešová
Zpět na hlavní stranu blogu