23. prosinec 2009 | 23.21 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Tradiční recept na výbornou bezvaječnou vánočku (od maminky)
Potřeby : 42g droždí, 0,5l sojového mléka, hnědý cukr krystal, 750g celozrné mouky, 150ml oleje, sůl, citronová kůra, mandle, kandované ovoce, hrozinky
Postup :
- Do hrnku dáme 0,5l vlažného sojového mléka přidáme 42g droždí a lžičku cukru necháme vzejít kvásek.
- Do mísy dáme 750g celozrné mouky, přidáme 150ml oleje, 7dkg hnědého cukru krystal, 1člž soli a trošku nastrouhané citronové kůry. Vše zamícháme dohromady.
- Přidáme kvásek, zamícháme a necháme cca. hodinu a půl kynout.
- Po nakynutí do těsta přidáme hrozinky, kandované ovoce a nakrájené mandle (které jsme předtím spařili horkou vodou a oloupali).
- Těsto promícháme a rozdělíme na 9 dílů, které vyválíme do válečků. Ze 4 dílů zapleteme spodní část vánočky, na ni pak dáme prostřední část(ze tří) a na ni nakonec poslední část ze 2 dílů.
- Nakonec celou vánočku posypeme nakrájenými mandlemi, zapícháme do ní špejle (aby se "nerozjela"...nám se trošičku rozjela:-)) a pečeme asi 3/4 hodiny při 200°C!
! Dobrou chuť !
Výsledek :

autor : Alena Benešová
foto : Jitka Benešová
Zpět na hlavní stranu blogu